HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Almás-fahéjas-mézes-rizses csirke

2011.03.04. 12:15 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
1 bögre rizs
1/2 csirkemellfilé
1 teáskanál só
4-5 evőkanál olaj
1 közepes alma (lehet savanykás is)
1 közepes fej hagyma
1 evőkanál őrölt fahéj
3-4 evőkanál sárgabaracklekvár vagy méz
 

 

 

Elkészítés:
Mossunk kezet

A csirkemellet kockázzuk fel közepes-kis kockákra (ne vágjuk túl nagyokra, mert nem fő/sül át). Fogjunk egy wokot vagy nagyobb serpenyőt vagy lábast, tegyük a tűzre. Tegyük bele az olajat és a bögre rizst. A rizst kezdjük el pirítani. Amikor elkezd színt kapni, adjuk hozzá a csirkemellet, és pirítsuk fehérre.

Adjunk hozzá 2 bögre vizet, sózzuk meg, kavarjuk meg, és hagyjuk főni közepes lángon.

Amíg fő, kockázzuk fel az almát (nem kell megpucolni, de aki nem szereti a héját, megteheti), és a hagymát is, majd adjuk hozzá a készülő ételhez.



Mire a víz elfő, elméletileg a rizs és a csirke is megpuhul. Keverjük hozzá a fahéjat és a lekvárt vagy mézet. Kicsit forgassuk meg, hogy jól elkeveredjen.

 

Kész, tálalható, jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

Címkék: csirke édes wok rizs egytálétel

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr552709276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása