HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Hintett rétes

2010.12.17. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
3 db tojás
20 dkg kristálycukor
1 csg vaníliás cukor
1/2 csg sütőpor
50 dkg túró
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
4 dl tej
10 dkg vaj

 

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük.

 

A tejet kicsit meglangyosítjuk, 30-40 fokosra (ne melegebbre, mert akkor öszerántja a tojást), a vaj felét megolvasztjuk. Összekeverjük a tejet, a tojást, a vaníliáscukrot és a megolvasztott vajat.

A bosnyák téri piacon vásárolt házitúrót a mazsolával, a citrom héjával, és kb egy evőkanál cukorral összedolgozzuk. A héjától megfosztott citromot nem dobjuk ki, a leve jó lesz teába.

A maradék vajjal a tepsit jó vastagon kikenjük. Hagyjuk, hogy a kezünk melegétől meglágyuljon a vaj, úgy könnyebb kenni. (1)

 

Az aljára egyenletesen elterítjük a lisztes keverék felét (2), majd ráterítjük a túrót (3), majd a lisztes keverék másik felét (4).Végül óvatosan ráöntjük a tejes keveréket, hogy az egész süteményt ellepje (5). (A fenti adag egy kis méretű tepsibe elég, max 25x35 cm-es, egyenes falúba). Szurkáljuk meg villával, hogy a folyadék könnyebben átáztathassa az egész süteményt.

Előmelegített sütőben kis lángon kb. egy óra hat percet sütjük (6), amíg a teteje meg nem barnul.

Kockára vágva tálaljuk. Cukrozni nem kell, elég édes. Hidegen fogyasztva nagyon finom, például a harmadik bekezdésben említett citromos teához.

Szólj hozzá!

Címkék: édes túró sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr121059375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása