HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Kukoricás kacaj

2010.12.05. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
20 dkg kukoricaliszt
2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
3 dkg vaj
4 dkg porcukor (meg még egy kevés a szóráshoz)
2 evőkanál olaj
2 db tojás
sütésálló lekvár, 2-3 evőkanálnyi

Opcionálisan:
10 dkg tortabevonó/étcsokoládé
2 dkg vaj vagy 3-4 evőkanál olaj
 

 

Elkészítés:
Kezet mosunk.

A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval.

 

A vajat meglangyosítjuk, akár fel is olvaszthatjuk, de ez nem biztos, hogy jó ötlet, és összedolgozzuk a tojással, olajjal, porcukorral.

 

Utána belekeverjük a lisztes keverékbe, és tésztát gyúrunk.  ha nem akar összeállni, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra (vékonyabbra semmiképp), 7-10 cm átmérőjű köröket szaggassunk ki belőle, a körök egyik felébe tegyünk kis halmokat a (s)ütésálló lekvárból.

 

Majd hajtsuk rá a körök másik felét, és nyomkodjuk össze. Ha a tészta nagyon törékeny, akkor gyúrjuk még, hogy a kezünk melegétől kicsit lágyuljon, vagy esetleg próbálkozzunk hozzáadni még egy evőkanál vizet.175-180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsül.

Ha kivettük szórjuk meg porcukorral. Hideg tejjel  fogyasztva ízletes sütemény. Annak, aki szereti a kukorocás ízeket, aki nem, annak kissé szokatlan lehet.

 

A mosolyokat porcukor mellett/helyett nyakonönthetjük olvasztott csokoládéval is.

 

 

 

2 komment

Címkék: édes lekvár sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr692490436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T...... 2010.12.08. 13:18:03

Helló!
Eddig readonly voltam, de örülök a visszatértednek, így tovább! :)
süti beállítások módosítása