Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg porcukor (meg egy evőkanálnyi)
2 tojás meg még egy
1 csg sütőpor
15 dkg zsír vagy vaj
1 kis üveg lekvár
3-4 marék dióbél
5 dkg csokoládé reszelve
1-2 dkg kakaópor
1 evőkanál feketekávé
1 citrom reszelt héja
kis tej
Elkészítés:
A lisztet, porcukrot és a sütőport összekeverjük, hozzáadunk egy csipet sót is. Beledolgozzuk a zsírt, a 2 tojást, a citromhéjat, és annyi tejet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát megfelezzük, az egyik felét vékonyra kinyújtjuk (kb 3/4 gáztepsi nagyságúra sikerült, hogy ne szakadjon el azonnal), és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A lekvárt összekeverjük a durvára tört dióval és megkejnük vele a tésztát.
A másik felet összekeverjük a kakaóporral a csokoládéval és a kávéval. Ezután megpróbáljuk ugyanakkorára nyújtani, mint a másik felet, és betakarjuk vele a lekvárosdióval megkent világos tésztát.
A tetejét megkenjük tojással, és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Még melegen meghintjük porcukorral, és kis négyszögletekre vágva tálaljuk. Matematikus vendégek kedvéért előállíthatunk három, vagy hatszögeket, esetleg plánparallelpipedont.