HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Tagez

Az újrahasznosító brigád bemutatja: rakott zöldség

2010.04.04. 16:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
kb. 1 kg főtt leveszöldség
1 evőkanál olaj
3 dl tej
3 dkg liszt
3 dkg vaj
1 pohár tejföl
15 dkg reszelt sajt (valamennyi lehet füstölt)
 

 

Elkészítés:
Ez persze nem tipikus riszájkling kaja,  de az történt, hogy nagyobb mennyiségben kellett zöldséglét előállítanom, a kifőtt zöldség pedig megmaradt. Krokodilt éppen nem volt kedvem sütni, továbbá ennyi zöldségből legalább 4-5-öt kellett volna (vagy egy jó nagyot, de az már majdnem életnagyságú lett volna). Zöldköretnek az életben nem fogyott volna el, tehát valami mást kellett kitalálni.

 

Tehát. Fogunk egy kis tepsit, kikenjük olajjal, az aljára terítjük a zöldség felét. A tejet, lisztet, vajat összekeverjük, teszünk bele egy csipet sót, és sűrűre főzzük. Teszünk bele 10 deka reszelt sajtot meg egy pohár tejfölt, és a felét rákanalazzuk a zöldségre. A következő réteg a zöldség második fele, majd a szósz második fele jön, majd végül némi reszelt sajt.

 

Közepes lángon sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Aztán kockára vágva tálaljuk, és megesszük.

 

2 komment

Címkék: vega zöldség sós sütőben nem dobunk ki semmit

A bejegyzés trackback címe:

http://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr751840896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

kókuszoscsemege · http://kuktakukac.blog.hu 2010.04.15. 11:57:38

"Aztán kockára vágva tálaljuk, és megesszük." :)
Ez tetszett! :) Végülis aki akarja, csak nézheti...

helga36 2013.01.10. 09:43:20

@kókuszoscsemege: Na ja aki akarja az csak nézze hogy más milyen jóízűen megeszi!