HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Félkilós sajtos csík

2010.03.14. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
50 dkg vaj
50 dkg túró
1 tojás fehérje
1 evőkanál só
50-60 dkg sajt

 

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, belemorzsoljuk a túrót, majd hozzáadjuk a vajat, és jól öszegyúrjuk. A kezünk melegétől túl puhává vált tésztából cipót formázunk (esetleg kettőt) és negyed, vagy fél órára a hűtőbe tesszük.

Ha kicsit lehűlt, kb 4 mm vékonyra kinyújtjuk, tojásfehérjével megkenjük, sajttal bőven megszórjuk. A sajtot tenyérrel rá is nyomkodhatjuk. Utána csíkokra vágjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütőpapírral letakart tepsin megsütjük. Mivel se élesztő, se sütőpor  nincs benne, nem nő nagyobbra, maximum a kicsit megolvadt sajt folyik szét.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtos túró sós sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr681837337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása