HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Sajtos csík

2010.02.26. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt
2 db tojás
1 teáskanál só
1 zacskó tökmag vagy napraforgómag, hántolt,
5 db medvesajt
40-45 dkg trappista sajt
1/2 csg sütőpor
2 dkg élesztő
25 dkg margarin
50-60 g tejföl


 

Elkészítés:
Kezet mosunk.

A liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, és a tökmaggal vagy szotyolával. A tojásokat szétválasztjuk.A lisztes keverékbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kockasajtot, a puha margarint, a tejfölt, jól összegyúrjuk. Jól gyúrható tésztát kell kapjunk, ami elválik az edény falától. Befedjük a tálat, és hűtőbe tesszük a tésztát egy éjszakára.

Reggel felkelünk, iszunk egy finom tejeskávét, kivesszük a tálat a hűtőből, kivesszük a tésztacipót a tálból, és kb 4 mm vékonyra kinyújtjuk. Négyszögletesre a legjobb, de bármilyen, szívünknek kedves formát választhatunk, nekem speciel Pangea alakúra sikerült, a bal alsó sarokban látható a kialakulófélben levő Ibériai-félsziget

 

A kinyújtott tésztát megkenjük a tojások fehérjével, lereszeljük a 40-45 dkg trappistát, és a tésztát bőségesen megszórjuk vele. A tenyerünkkel rányomkodjuk, hogy le ne essen a sok sajt. Úgyis le fog. Felvágjuk kb. 2x10 cm-es csíkokra, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és közepes lángon 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A csíkok nem nőnek meg nagyon, nyugodtan pakolhatjuk max. fél centis helyet hagyva.

 

Sokáig eláll, ahogy telnek a napok, egyre ropogósabb, finomabb lesz. Főleg, ha a dobozt, amibe tettük, sikerül elrejteni mindenki elől, különben pillanatok alatt elfogy. A fenti mennyiségből 2-3 gáztepsi lesz.

 


 

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: sajtos sós sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr411740889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása