HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Vaníliás kifli

2010.02.05. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
18 dkg liszt
5 dkg cukor
7 dkg vaj
2 főtt tojás sárgája
1 késhegynyi vaníliás cukor
1 dl tejszín vagy tejföl
1 mokkáskanál rum
1 csg vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor

 

Elkészítés:
A lisztet, cukrot, és a késhegynyi vaníliás cukrot elkeverem. Teszek bele egy csipet sót, mint mindenbe. Ha a só kiborul, bal kézzel a jobb váll fölött hátradobok egy csipetnyit (vagy fordítva?), aztán baromi gyorsan feltakarítom, a veszekedést elkerülendő. Hozzágyúrom a vajat, a főtt tojások áttört sárgáját (a fehérjét félreteszem, jó lesz még valamire, és különbenis, nem dobunk ki semmit), végül a tejszínnel és rummal összegyúrva tésztát készítünk. Nagyobb zsemle méretű cipót kapunk, amit egy órára hűtőbe teszünk.

Majd a hűtőből kivéve a tésztát négybe vágjuk, a negyedeket egyesével kb. 2 cm átmérőjű hurkává sodorjuk, a hurkákat 2 cm-enként felkarikázzuk.

A kis szeletekből nudlikat sodrunk, középen meghajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsin 175-180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Az aljukat figyeljük, az kezd majd megpirulni, a kiflik tetején nem látszik semmi. Ez kiváló  lehetőség arra, hogy odaégessük az egészet, majd kezdjük elölről. Ha valami véletlen folytán sikerült eltalálni a kivétel időpontját, a kifliket azon melegében forgassuk a zacskó vaníliás cukorral elkevert kanálnyni porcukorba. Dobozba zárva napokig elálló finom teasüteményt kapunk.

 

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: édes sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr181697316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása