Hozzávalók:
18 dkg liszt
5 dkg cukor
7 dkg vaj
2 főtt tojás sárgája
1 késhegynyi vaníliás cukor
1 dl tejszín vagy tejföl
1 mokkáskanál rum
1 csg vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, és a késhegynyi vaníliás cukrot elkeverem. Teszek bele egy csipet sót, mint mindenbe. Ha a só kiborul, bal kézzel a jobb váll fölött hátradobok egy csipetnyit (vagy fordítva?), aztán baromi gyorsan feltakarítom, a veszekedést elkerülendő. Hozzágyúrom a vajat, a főtt tojások áttört sárgáját (a fehérjét félreteszem, jó lesz még valamire, és különbenis, nem dobunk ki semmit), végül a tejszínnel és rummal összegyúrva tésztát készítünk. Nagyobb zsemle méretű cipót kapunk, amit egy órára hűtőbe teszünk.
Majd a hűtőből kivéve a tésztát négybe vágjuk, a negyedeket egyesével kb. 2 cm átmérőjű hurkává sodorjuk, a hurkákat 2 cm-enként felkarikázzuk.
A kis szeletekből nudlikat sodrunk, középen meghajtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsin 175-180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Az aljukat figyeljük, az kezd majd megpirulni, a kiflik tetején nem látszik semmi. Ez kiváló lehetőség arra, hogy odaégessük az egészet, majd kezdjük elölről. Ha valami véletlen folytán sikerült eltalálni a kivétel időpontját, a kifliket azon melegében forgassuk a zacskó vaníliás cukorral elkevert kanálnyni porcukorba. Dobozba zárva napokig elálló finom teasüteményt kapunk.