HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Mustáros-borsós csirkemellfalatkák

2010.01.15. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
1 bögre rizs,
só, bors
1 egész csirkemellfilé
2-3 evőkanál mustár
3-4 evőkanál borsó
étolaj
esetleg egy kis fej hagyma.




Elkészítés:
Igazán remek vacsora, kb. másfél óra alatt elkészül.

Egy bögre B rizst öntünk egy labásba, hozzáadunk kb 3-4 evőkanál olajat, kevergetve kicsit megpirítjuk. Felöntjük 2 bögre hideg vízzel, hozzáadunk 1 teáskanál sót. Főzzük kis lángon, amíg el nem fövi a vizet. Zárjuk el a lángot, és fedjük Be. Esetleg melegítsük be a sütőt, pucoljuk meg a kis fej hagymát, amit egészben tegyünk a rizs tetejére, és a befedett lábast 20 percre tegyük a közepesen meleg, kikapcsolt sütőbe.

Egy serpenyőbe kockázzuk bele a rizs tetejéről levett hagymát, és 3-4 evőkanál olajon pirítsuk meg (ez el is maradhat). A serpenyőbe belekockázzuk a csirkemellet, hozzáadjuk az olajat, 2 pohár vizet, a  mustárt, egy teáskanál sót, esetleg 1-2 késhegynyi borsot, és kis lángon párolni kezdjük. Néha megkavarjuk.Amikor már majdnem elfőtte az összes vizet, hozzáadjuk a borsót. Ha mirelit, vagy friss borsót használunk, akkor kicsivel előbb, hogy legyen ideje megpuhulni. Várjuk meg, amíg az összes víz elfő. Néha kavarjuk meg, hogy le  ne ragadjon. Addig süssük, amíg a csirkemellek egy kis színt kapnak.

3 komment

Címkék: csirke hús sós

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr521660205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coco 2010.01.15. 13:06:23

finom! mindent szeretek, ami mustáros :))
"ha a jó isten nem akarta volna, hogy húst együnk, nem teremtette volna meg a mustárt!" (Mabel örege)
XD

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2010.01.16. 09:39:14

Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára mustárt.
süti beállítások módosítása