HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Eklerfánk - Chocolate Éclairs

2009.12.11. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
2,5 dl víz
10 dkg vaj
13 dkg finomliszt
3 db tojás
2 dl habtejszín
 

A csokimázhoz:
20 dkg porcukor
2 evőkanál víz
1/4 evőkanál puha vaj
1/4 kávéskanál vaníliaaroma
1/2 evőkanál kakaópor

 

Elkészítés:
A vizet és a vajat tegyük egy lábasban a tűzre.

Melegítsük, amíg a vaj el nem olvad, és a massza fel nem forr. Vegyük le a tűzről, és gyorsan keverjük bele a lisztet. Addig keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény falától, majd tegyük félre öt percre, hűlni.

Ezután egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Minden tojás hozzáadása után keverjük simára, egyenletesre a tésztát. Töltsük nejlonzacskóba, vágjuk ki a sarkát, és az eképp keletkezett nyomózsákból nyomjunk 7-10 cm-es hurkákat sütőpapírral letakart, vagy kivajazott-lisztezett tepsire.

200 fokon 15-20 percig süssük, vagy amíga fánkok aranybarnára pirulnak. Az ajtót ne nyitogassuk, nem azért van. A fánkok érzékenyek, könnyen megfáznak, összeesnek, és adhatjuk őket a macskának. Ha megpirultak, vegyük le a hőmérsékletet 120 fokra, és szárítsuk további 15 percig. Majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Ez az idő pont elég arra, hogy felverjük a tejszínhabot, és elkészítsük a csokimázat az alábbiak szerint:

A cukorhoz hozzákeverjük a puha vajat, majd a vizet és a vaníliaaromát. Sűrű masszát kell kapjunk. Szükség esetén adjunk még hozzá vizet, teáskanalanként. Végül keverjük hozzá a a kakaóport is.

A kihűlt fánkokat hosszában vágjuk be. A belsejüket töltsük meg tejszínhabbal, a tetejükre kanalazzunk csokimázt.

 

1 komment

Címkék: édes sütőben új zélandi

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1001535214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coco 2010.03.02. 14:22:17

LOL (macsknának. én macska vagyok.)
az éclair fánk Új-Zélandról származik?
süti beállítások módosítása