Hozzávalók:
2 dl feketekávé
1 evőkanál rum (vagy aroma)
6 dkg kakaópor
40 dkg darált háztartási keksz
3 dkg porcukor
1,5 dl tej
A krémhez:
15 dkg margarin
3 dkg kókuszreszelék
9 dkg méz
1 csg vaníliás cukor
6 dkg porcukor
Elkészítés:
A kekszhez adjuk hozzá a porcukrot, a kakaóport, jól keverjük el, majd adjuk hozzá a rumot, a kávét.
A masszából próbáljunk tésztát gyúrni. Evőkanalanként adagolva adjunk hozzá annyi tejet, hogy relatíve jól gyúrható tésztát kapjunk. Azért relatíve, mert a fenti alapanyagokból igazán jól gyúrható és nyújtható tésztát nem lehet készíteni, kicsit törékeny lesz, akármit csinálunk vele. Nekem kb. 1 dl tej fogyott el, amikor a tészta állagát megfelelőnek találtam. A maradék tejet igyek meg. A tej élet, erő, egészség, valamint zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K, H).
Lássunk hozzá a krémhez: a puha margarinnal keverjük el a porcukrot, kókuszreszeléket, vaníliás cukrot, és a mézet. Ha kész van, térjük vissza a kakaós tésztához. Gyúrjuk át mégyegyszer, és sütőpapíron/alufólián/folpackon nyújtsuk ujjnyi vastag téglalap alakúra.
Kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. A téglalap alá szórtam egy kis kókuszreszeléket még a kenés előtt, hogy mindenhol egyenletesen borítsa. A tészta elég merev, és tekereés közben sajnos eltörhet, pont, mint nekem:
Ha feltekertük, csomagoljuk be, és tegyük a hűtőbe pár órára. Tálaláshoz szeleteljük fel, és szórjuk meg pár csipet kókuszreszelékkel.