HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Kávés rúd

2009.10.23. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
2 dl feketekávé
1 evőkanál rum (vagy aroma)
6 dkg kakaópor
40 dkg darált háztartási keksz
3 dkg porcukor
1,5 dl tej

A krémhez:
15 dkg margarin
3 dkg kókuszreszelék
9 dkg méz
1 csg vaníliás cukor
6 dkg porcukor

 

Elkészítés:
A kekszhez adjuk hozzá a porcukrot, a kakaóport, jól keverjük el, majd adjuk hozzá a rumot, a kávét.

A masszából próbáljunk tésztát gyúrni. Evőkanalanként adagolva adjunk hozzá annyi tejet, hogy relatíve jól gyúrható tésztát kapjunk. Azért relatíve, mert a fenti alapanyagokból igazán jól gyúrható és nyújtható tésztát nem lehet készíteni, kicsit törékeny lesz, akármit csinálunk vele. Nekem kb. 1 dl tej fogyott el, amikor a tészta állagát megfelelőnek találtam. A maradék tejet igyek meg. A tej élet, erő, egészség, valamint zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K, H).

Lássunk hozzá a krémhez: a puha margarinnal keverjük el a porcukrot, kókuszreszeléket, vaníliás cukrot, és a mézet. Ha kész van, térjük vissza a kakaós tésztához. Gyúrjuk át mégyegyszer, és sütőpapíron/alufólián/folpackon nyújtsuk ujjnyi vastag téglalap alakúra.

Kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. A téglalap alá szórtam egy kis kókuszreszeléket még a kenés előtt, hogy mindenhol egyenletesen borítsa. A tészta elég merev, és tekereés közben sajnos eltörhet, pont, mint nekem:

Ha feltekertük, csomagoljuk be, és tegyük a hűtőbe pár órára. Tálaláshoz szeleteljük fel, és szórjuk meg pár csipet kókuszreszelékkel.

 

1 komment

Címkék: édes kókusz nemsütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr261457080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása