Hozzávalók:
25 dkg túró
35 dkg liszt
1 tojás
1/2 csg sütőpor
1 teáskanál só
25 dkg margarin
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A liszttel elkeverjük a sót és a sütőport, belemorzsoljuk a túrót, majd a margarint. Hozzáadjuk a tojás sárgáját. Jól összegyúrjuk, amíg nyújtható, nem ragacsos tésztát kapunk, amely elválik az edény falától.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, Kis pogácsákat (2-3 cm átmérőjű) szaggatunk belőle.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor már majdnem készen van, egy pillanatra kikapjuk a sütőből, a pogácsák tetejét megkenjük tojásfehérjével, és teszünk a tetejükre egy-egy csipet reszelt sajtot, majd vissza a sütőbe, hogy rápiruljon.