Hozzávalók:
50dkg liszt
25 dkg margarin
2 kiskanál só
10 g sütőpor
175 g (1 kis pohár) tejföl
2 tojás
a töltelékhez:
12,5 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sót, a sütőport, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzágyúrjuk a pohár tejfölt, és a két tojást. Ha nagyon ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet, hogy jól nyújtható legyen. Az elkészült tésztát osszuk négy részre,
és egyenként nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra.
Az egyes téglalapokat kenjük meg a töltelékhez olvasztott margarin egynegyedével, továbbá szórjuk meg a reszelt sajt egynegyedével.
Tekerjük fel, és folpackba csomagolva legalább fél órára tegyük a mélyhűtőbe.
Ha már jó keményre dermedt, maximum 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
A csigákat sütőlemezen forró sütőben (180-190 fok), rózsaszínűre sütjük. Hamar megsül.