HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Paradicsomos csirke

2009.07.17. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
1 kis paradicsomkonzerv (a 70g-s Arany Fácán pont jó)
1 kis pohár joghurt
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma fele
1 dl olaj
só, bors
2-3 egész csirkemell, vagy 3-4 egész comb

 

Elkészítés:
Egy tálban, vagy ételes dobozban (ami akkora legyen, hogy majd a húsok is kényelmesen elférjenek benne) jól összekeverjük a paradicsomot, joghurtot, mustárt. Jól megsózzuk, késhegynyi borssal ízesítjük.

 

 

a fokhagymagerezdet vékony szeletkékre vágjuk, a fél fej hagymát felkockázzuk, és hozzákeverjük a páchoz. Lassanként hozzákeverjük az olajat. A pácba beletesszük a megtisztított (esetleg beirdalt) húsokat, befedjük, betesszük a hűtőbe, és dolgunk végeztével lefekszünk aludni.

 

Másnap a pácból kivett húsokat tepsire rakjuk (aki nem szereti a pác elszenesedett maradványait hosszas áztatás után vakarászni a tepsiről, esetleg bélelje ki alufóliával vagy sütőpapírral),

 

a tetejüket még meglocsoljuk kis páccal, és előmelegített sütőben közepesnél kisebb lángon ropogósra sütjük. A belsejük finom puha lesz.

Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.

1 komment

Címkék: csirke hús sós sütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr751156787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

coco 2009.07.21. 10:29:51

nyam! ezt holnap meg is csinálom.
:*
süti beállítások módosítása