Hozzávalók:
1 kis paradicsomkonzerv (a 70g-s Arany Fácán pont jó)
1 kis pohár joghurt
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma fele
1 dl olaj
só, bors
2-3 egész csirkemell, vagy 3-4 egész comb
Elkészítés:
Egy tálban, vagy ételes dobozban (ami akkora legyen, hogy majd a húsok is kényelmesen elférjenek benne) jól összekeverjük a paradicsomot, joghurtot, mustárt. Jól megsózzuk, késhegynyi borssal ízesítjük.
a fokhagymagerezdet vékony szeletkékre vágjuk, a fél fej hagymát felkockázzuk, és hozzákeverjük a páchoz. Lassanként hozzákeverjük az olajat. A pácba beletesszük a megtisztított (esetleg beirdalt) húsokat, befedjük, betesszük a hűtőbe, és dolgunk végeztével lefekszünk aludni.
Másnap a pácból kivett húsokat tepsire rakjuk (aki nem szereti a pác elszenesedett maradványait hosszas áztatás után vakarászni a tepsiről, esetleg bélelje ki alufóliával vagy sütőpapírral),
a tetejüket még meglocsoljuk kis páccal, és előmelegített sütőben közepesnél kisebb lángon ropogósra sütjük. A belsejük finom puha lesz.
Sült krumplival vagy rizzsel tálaljuk.