Hozzávalók:
(4-6 személyre)
2 nagy szelet fehér kenyér héj nélkül
1-1,5 dl tej az áztatáshoz
2 db filézett csirkemell
1 db nagy tojás
1 csipet kurkuma
só és bors ízlés szerint
4-5 dkg liszt a panírozáshoz
3-4 dl olaj a sütéshez
1/2 citrom leve
Elkészítés:
A csirkemelleket megtisztítjuk a hártyáktól, inaktól, erektől, nagy kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
A kenyérszeleteket kis tányérba tesszük, a tejben pár percig áztatjuk. Majd a fölösleges tejet kinyomkodjuk, és az elázott kenyeret apróra tépkedjük.
A csirkehúst finomra daráljuk, majd a tojással, kenyérrel jól összegyúrjuk. Kurkumával, sóval, borssal ízesítjük. Kb. 1 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle.
A golyókat lisztbe forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Tálalható melegen, vagy akár hidegen is. Ha citromlevet csepegtetünk rá, sokkal finomabb!