HTML

Viktor a konyhában - receptek tőlem, nektek

Kedvenc étel(többnyire sütemény)receptjeimet fogom publikálni itt, megjegyzésekkel, fotókkal, mindenki legnagyobb örömére.

Friss topikok

Mascarponés fehércsokitorta

2009.05.15. 12:00 Viktor-a-konyhában

Hozzávalók:
20 dkg darált keksz
6 dl tejszín
10 dkg vaj
10 dkg natur földimogyoró
20 dkg mascarpone
25 dkg fehér csokoládé
1 db tojás
1 csg vaníliáscukor
10 dkg porcukor
5 db lapzselatin

Elkészítés:
A darált kekszet, a vajat, a durvára tört mogyorót és 1 dl tejszínt alaposan összekeverünk és egy kis tortaforma alján elegyengetjük.

 

A sajtkrémmel elkeverjük a tojást, a vaníliáscukrot,a porcukrot. A tejszínből kemény habot verünk. A zselatint apróra törjük, kevés vízben (max fél dl) felolvasztjuk (én beletettem egy bögrébe, a bögrét meg vízfürdőbe, a vizet kis lángon melegítettem). Kevergetni kell, ha felolvadt, pár percre félretehetjük. Szintén vízfürdőben felolvasztjuk a csokit.

A sajtkrémes masszához hozzákeverjük a zselatint, az olvasztott csokoládét, és beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezt a krémet ráterítjük a mogyorós alapra, és néhány órára (min 4-5) hűtőbe tesszük. Vagy akár egész éjszakára. Ha kevés időnk van, 4-5 óra múlva már olyan szilárd, hogyha tálalás előtt levesszük a tortaformát, csak kicsit folyik meg.

Díszíthetjük karamell - és olvasztott étcsokimintával. A cukrot akár egy csőrös merőkanálban is felolvaszthatjuk a gázláng felett. A csőr azért hasznos, hogy könnyebben tudjuk önteni. Olvasztás közben nem árt megkavarni fogpiszkálóval, vagy kicsi kávéskanállal. Vigyázzunk, hogy meg ne égessük magunkat. A cukorból, ha formát akarunk önteni, öntsük alufóliára. Nagyon hamar dermed, utána óvatosan lehúzhatjuk a hátáról a fóliát, és rátehetjük a sütire. Ha csokit akarunk olvasztani, tegyünk a merőkanálba 2-3 kocka étcsokoládét, vagy tortabevonót (én inkább étcsokit használok, az jobb minőségű), meg egy kávéskanál olajat, hogy az olvasztott csoki folyós legyen.


 

A torta elég édes, és tömény, ezt oldhatjuk pl áfonya-, vagy valamilyen más, savanykás lekvárral (pl. ribizli, vagy szeder), tálaláskor egy kanállnyit tegyünk a szelet mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: édes torta nemsütőben

A bejegyzés trackback címe:

https://viktorakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr971054209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása